Ontmoet zuster Stella, milieu- en mensenrechtenactiviste in de Filipijnen

picture

Mensenrechten- en milieuactiviste zuster Stella komt naar België. Verschillende organisaties organiseren een getuigenis met haar op vrijdag 27 juni in Sint-Joost-ten-Node, Brussel. Wees welkom.

Zuster Stella Matutina is lid van de katholieke congregatie van de Benedictijnse zusters van Tutzing op het eiland Mindanao, in het zuiden van de Filipijnen.

Ze is woordvoerder van de interreligieuze alliantie 'Panalipdan! Mindanao' (Defenders of the Environment, Patrimony and Creation in Mindanao) die opkomt voor mensenrechten die geschonden worden door grootschalige mijnprojecten, damprojecten, agrobusiness en andere extractieve industrieën.

Panalipdan! Mindanao komt ook op voor de rechten van veel milieuactivisten die bedreigd of zelfs vermoord worden omwille van hun engagement.

Zuster Stella maakt ook deel uit van de Justice for Fr. Tentorio movement. Father Fausto Tentorio was een Italiaanse missionaris die al 30 jaar in de Filipijnen woonde en werkte en opkwam voor de boeren en de inheemse bevolking in Mindanao. Op 17 oktober 2011 werd hij vermoord. Tot op vandaag werd de dader niet gevonden. Er verscheen eerder al een artikel over hem op deze site. Lees het hier.

Zuster Stella is daarnaast de voorzitster van de Vereniging van Zusters in Mindanao (SAMIN).

Iedereen is van harte welkom op vrijdag 27 juni om 19u30 voor een getuigenis over haar leven en werk. Daarna is er tijd voor vragen.

Waar? Haachtsesteenweg 53, 1210 Brussel (metro Kruidtuin)

De avond is een initiatief van intal Brussel Filipijnen, intal klimaat, G3W/M3M, Justice et Paix, De Trein blijft rijden, UPB, LBC-NVK en Quinoa.

Vragen? Contacteer ons op 02/2092356.

Lees hier een interessant artikel over haar  “Sister Stella vilified for defending the environment”.